ASTRONOMI
GUIDEN
Osorterat > Är en Celestron NexStar 8 SE ett OK teleskop?

Okänd användare
Sön 23 dec 2012 20:53:50
Förra året byggde jag mig ett dobsonteleskop med optiska delar köpta på nätet (6 f:8) och i övrigt från Beijer Bygg..
Men jag blev ganska besviken eftersom det visade sig hart när omöjligt att beskåda ett objekt längre än några sekunder (uppemot en halv minut) pga svårigheten att följa det med handknuffning...
I förra numret av Astronomy (dec 2012) såg jag en recension av Celestrons SkyProdigy 6 med en datorstyrd montering och extremenkel uppriktning.
Så jag startade sökning efter var jag kunde köpa ett.
Men då hittade jag en 8-tummare för i princip samma pengar och nu undrar jag ifall det är några nackdelar med [url=http://www.telescopes.com/telescopes/catadioptric-telescopes/celestronnexstar8setelescopeultimatepackage.cfm]detta erbjudande?
USD 1189 verkar ju vara en bra deal med alla extratillbehören som också läggs med...
Och eftersom det handlar om aperture-aperture-aperture i astronomi så kanske 8 är en bättre deal än 6...

Jag har en leveransadress till min firma i Austin Texas så det här med skeppning till Sverige (som de inte gör) är inget problem.

Vad tycker ni?

Tillägg:
Jag är en numera pensionerad elektronik- och mjukvaruutvecklare som saknat ett teleskop i stort sett hela livet. Tänkte bygga ett på 1960-talet så jag skaffade anvisningar mm då, men kom aldrig till skott.
Så efter pensionen satte jag ihop detta 6 Dobson efter ritningar och anvisningar på nätet, men som sagt så känns det inte bra....


Copyright 1999-2017 AstronomiGuiden

Information

fsk löfdsj fkdsl jfdkls jfksld jsakfl dsjk lfds