ASTRONOMI
GUIDEN
Forskning och utbildning > Astronomiträffar inte populärt?

Okänd användare
Mån 16 aug 2010 11:12:11
Hej

Som jag skrev i ett föregående inlägg så är ju säsongen igång igen och i och med det så har vi våra Svenska astronomiträffar liggandes som ett band här i augusti september. Jag har varit på minst en varje säsongsstart. Förra året blev det till och med tre stycken då SAAF anordnade den helt fantastiska träffen nere på Ven.

Nu till min fråga, varför är intresset så litet för stjärnträffar i Sverige? År efter år är det ungefär samma personer som dyker upp. Trevligt i och för sig då man lär känna personerna riktigt bra. Men även här önskas ju nytt blod så att säga. En astronomiträff med likasinnade är absolut det som ger en mest då det gäller alla former av denna hobby. Att få se saker som man bara drömt om i stora teleskop, prata astrofototeknik på plats, kolla andras grejor, lära sig att navigera på himlavalvet av erfarna navigatörer, splitta dubbelstjärnor, observera variabler mm. Mm. Listan kan göras hur lång som helst. I princip kan man säga att det är en live version av AG :)
Men var är allt folk? AG har väl ca 1000 medlemmar. Var där 5 på Öland, jag tvivlar…

Nu vill jag inte att detta inlägg ska se som något negativt, pekpinne eller så. Jag skulle vilja ha igång en diskussion om varför man inte utnyttjar våra träffar mer.

Mvh //Micke

Copyright 1999-2017 AstronomiGuiden

Information

fsk löfdsj fkdsl jfdkls jfksld jsakfl dsjk lfds