ASTRONOMI
GUIDEN
Forskning och utbildning > Celesteron Nexstar 4 SE, komma igång

Okänd användare
Lör 16 jan 2010 18:28:48
Hej!
För ett år sedan köpte jag ett celesteron nexstar 4 SE för flera tusen kronor. Detta var kanske inte det smartaste draget från början, då jag endast är 15 år och därmed inte kan mycket om detta med latitud osv., och mina föräldrar är av den mer otekniska sorten.

Jag öppnade bruksanvisningarna, och möttes direkt av ett stort slag i ansiktet. Det som stod där var knappast något för oss lekmän, och trots att vi testade några gånger så lyckades vi aldrig få det till att styra sig självt rätt.

Jag försökte på vissa forum, (bla. här tror jag) men fick aldrig något svar som ledde mig närmare mitt mål. Sommaren kom, och det fick helt enkelt stå utan att användas.

Eftersom astronomi är något jag verkligen vill hålla på med (Men inte kommit igång pga. det här problemet) så ber jag er om hjälp. Någon som har ett liknande teleskop och som kan skriva en övertydlig guide om hur man ställer in det, som även den mest otekniska kan följa?

Vill verkligen få igång mitt intresse innan ännu en mörk period är slut, så är grymt tacksam för hjälp!

Tack på förhand!

// Jonathan

Ps. Det är bra om ni skriver grejer som hur exakt det måste vara med latituden, osv. där teleskopet står och hur man mäter ut den så exakt då, och annan sån info.

Copyright 1999-2017 AstronomiGuiden

Information

fsk löfdsj fkdsl jfdkls jfksld jsakfl dsjk lfds