ASTRONOMI
GUIDEN
Osorterat > Lacertas M-GEN Autoguide Firmware och drivrutiner

Okänd användare
Sön 1 mar 2015 17:37:41
Hej alla hugade köpare eller blivande ägare av Lacertas M-GEN Autoguide, som är fristående, dvs inte behöver någon PC för att styra en montering.

Efter att ha köpt en M-GEN så kom ju frågan, Hur ska jag hitta nya Firmware till Handkontrollen(själva hjärnan i Standalone) och till kameran?

Inget om detta i den medföljande manual eller beskrivning som följer CD-skivan! Kasst!

Men efter många trådar på nätet hittade jag till slut att man kan hitta nyaste firmware och tillhörande kommunikationsprogram till PC(i den händelse man vill ladda in eller ned filer från handkontrollen, samt även uppgradera firmware :-))

Gå in på www.teleskop-austria.at och välj Astrofotografering och där Autoguding. Man får flertalet system att välja, men välj då M-GEN. Under Support hittas nya och gamla formware samt manualer till PC-programmet, med vars hjälp man kan både uppgradera M-GEN och ladda ner/upp filer till handkontrollen.

För att kunna ansluta handkontroll till PC, i syftet att kommunicera med den, så måste man laddat ner och installerat drivrutiner till PC som ska vara anpassade efter ditt operativsystem. Det däremot finns det instruktioner om i instruktionen för PC-programmet, som kommer tillsammans med CD-skivan i M-GENs tjusiga lilla låda.

Hoppas detta kan hjälpa någon som slipper bli gråhårig...

Mvh
Claus

Copyright 1999-2017 AstronomiGuiden

Information

fsk löfdsj fkdsl jfdkls jfksld jsakfl dsjk lfds