ASTRONOMI
GUIDEN
Forskning och utbildning > Nya leksaker!

Okänd användare
Tis 10 aug 2010 09:21:43
Hej på er alla!

I vintras köpte jag en Skywatcher 130P med motor, denna gick hårt i vintras, grundsyftet var att ha ett stativ som roterade med jorden, efter att ha sett Göran Strands bilder på vintergatan. Dock insåg jag att jag lika gärna som att bara köpa ett stativ (montering) köpa ett helt teleskop.

Det var i vintras, men det blev lite av en aha-upplevelse att kika i teleskopet, jag blev helt enkelt såld!

Men men, jag bestämde mig relativt omgående för att skaffa en stabilare montering som klarade av mitt 70-200/2,8 objektiv tillsammans med stativet, och igår åkte jag förbi Claes på rymdbutiken, och inhandlade ett Skywatcher HEQ5 Pro, som jag nu har monterat upp hemma, dock ser mitt teleskop litet ut, men ett Skywatcher 100ED skall införskaffas så snart han får in ett. Reflektorn ska jag försöka få som guidetub, jag har moddat en webbkamera hemma som jag torrsimmat lite med tillsammans med teleskopet och programmet PHD, som verkar bra. Dock har jag inte kopplat upp mig mot monteringen ännu.

Den gamla EQ2-monteringen skall nu modifieras för att få grundsyftet med den, att vara kamerastativ för mitt vidvinkelobjektiv som följer rotationen.

Detta är ju en livsfarlig hobby :)

//Erik

Copyright 1999-2017 AstronomiGuiden

Information

fsk löfdsj fkdsl jfdkls jfksld jsakfl dsjk lfds