ASTRONOMI
GUIDEN
Osorterat > Proffsteleskop för nybörjare

Okänd användare
Sön 6 okt 2013 22:12:02
Hej
Jag har alltid varit intresserad av astronomi och har nu efter 15 år tagit steget till att köpa ett teleskop. Har dock ingen aning om vad jag ska köpa. Jag hade tänkt spendera rätt bra med pengar 10-30tkr med diverse objektiv och andra tillbehör man behöver) för att få ett bra teleskop som jag bland annat kan titta på planeterna och galaxer
Lite om vad jag ska använda teleskopet till:
- Har ingen aning om var på himlen jag ska leta efter, så motor är ju bra att ha (månen har jag rätt bra koll på? TOGO teleskop är ju ett allternativ jag funderar på.
- Den ska vara enkel att använda så att man hittar rätt
- Vet inte om man ska byta objektiv och kanske köpa olika objektiv/tillbehör för att se olika saker som planeter, nebulosor eller galaxer (men det ska ju också vara enkelt att göra).
- Att fota kommer jag säkert att göra men om ett år eller så.

Det jag behöver hjälp med är ju att sätta ihop ett förslag från t ex http://www.teleskop-service.se/
Och har ni tid över att svara på frågan, vad jag kan använda de olika objektiven till så skulle jag vara tacksam för det. Även varför jag ska välja just det teleskopet.
Är ju helamatör på teleskop men vill ju avancera så snabbt som möjligt och inte köpa ett hyfsat teleskop nu och köpa ett nytt om några år. Vad ska jag välja.

Teleskopet ska inte heller vara för svårt så att man tröttnar på en kommande hobby ?

Tacksam för svar ?

Copyright 1999-2017 AstronomiGuiden

Information

fsk löfdsj fkdsl jfdkls jfksld jsakfl dsjk lfds