ASTRONOMI
GUIDEN
Forskning och utbildning > Tips till hur man använder sitt teleskop.

Okänd användare
Mån 4 nov 2013 17:35:23
Hallo ja, jag är en ny medlem här som nyligen införskaffat ett teleskop. En Sky-Watcher Skyhawk 1145p. Förstagångs-köp och läste att denna ska vara bra att börja med som nybörjare inom astronomi.

Nu ska det tilläggas att jag varit intresserad av astronomi ända sedan jag var en ung pojke men att det bara tagit tid och pengar att spara ihop för att köpa en vettig teleskop (inga teknikmagasinet grejer alltså:P).

Min fråga är: Är det någon som har en liknande teleskop? Då jag inte har full koll på att beteckningar osv är det lite svårt för mig att komma igång med begrepp som Declination, Right Ascension osv. Ja, jag framstår så tvättäkta amatör med dessa frågor men får börja någonstans:).

Vad gäller själva teleskopet: Hur långt kan man på en bra kväll se om jag får exempelvis kopplar ihop en 25 mm med en Barlowlins x2? Just Skyhawk har en förstoring på max 260 ggr och undrade om det är 260 ggr med den maximala effekten av 25 mm+Barlowlins eller enbart med 10 mm?

Lär ändå testa mig lite fram men hade varit kul att förstå vissa begrepp då jag snart planerar köpa en astronomikalender och vill gärna veta hur jag letar mig fram via koordinatorer:).

Vore oerhört tacksam för svar
Med vänlig hälsning
Taulant:)

Copyright 1999-2017 AstronomiGuiden

Information

fsk löfdsj fkdsl jfdkls jfksld jsakfl dsjk lfds